Schilderijen

Hiermee ben ik zo’n twintig jaar geleden gestart. Ik ben begonnen met Aquarel. Dit voornamelijk als ontspannende hobby om afleiding te vinden voor mijn drukke leven in mijn horeca bedrijf Schuttershof te Achtmaal. In 2001 ben ik ook fanatiek cursussen gaan volgen en van lieverlee overgestapt naar schilderen op doek met water vermengbare olieverf, zoals Artisan en Cobra. In de loop der jaren heb ik me allerlei andere technieken aangeleerd. Zo gebruik ik aqua paste, Gesso modeling paste, diverse lijmen, noppenfolies, maar ook gewone natuurlijke producten zoals zand, schors, jute, katoen, zaden en hout.

Elk jaar probeer ik een ander thema te zoeken. Soms wat meer abstract, soms wat meer figuratief, maar altijd zo creatief mogelijk. Ook foto’s van de reizen van mijn zoon heb ik als inspiratie gebruikt. Foto’s van IJsland, Groenland waren voor mij de bronnen voor een schilderij. Later ook het werken met producten uit de natuur die als basis voor mijn schilderijen. Afgelopen jaar heb ik wederom reisfoto’s van Canada en Yellowstone in Amerika gebruikt.

Momenteel zijn mijn werken te zien in Restaurant Merwelanden, in de Hollandse Biesbosch bij Dorderecht, Restaurant de Moerse Bossen in Zundert en in mijn eigen atelier in Achtmaal.